مقوا پشت طوسی { قیمت ، انواع، کاربرد } + جایگزین ها

مقوا پشت طوسی

مقوا پشت طوسی یا مقوای یک رو سفید در ایران چقدر تقاضا دارد؟ مقوای پشت طوسی بیشتر در کدام صنایع کاربرد دارد؟ آیا میتوان برای تولید بسته بندی محصولات غذایی و بهداشتی از این مقوا استفاده کرد؟ تفاوت مقوای ایندربرد با مقوای پشت طوسی در چیست؟ گرماژ این مقوا چقدر است که باعث شده تا این حد در صنعت بسته بندی مورد استفاده قرار بگیرد؟ معروف ترین برند‌های مقوای پشت طوسی برای کدام کشور ها است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات و بیشتر در مورد مقوای پشت طوسی به عنوان پر مصرف‌ترین ماده مصرفه در کارخانجات کارتن سازی و جعبه سازی تا انتهای این محتوا با ما همراه باشید.

طرفداران مقوای پشت طوسی چه کسانی هستد؟

از اولین باری که مردم کشور چین مقوا را در قرن 15 وارد صنعت مقوا سازی کرده اند، تا به امروز این علم بسیار گسترش یافت به طوری که مقواهای مختلفی که یکی از پرطرفدار‌ترین آنها مقوای پشت طوسی ( Gray Back Paperboard ) است، توانستند صنعت بسته بندی را به طور کامل متحول و در دسته پر مصرف‌ترین مقواهای مورد استفاده در کارخانجات کارتن سازی و جعبه سازی کشور قرار بگیرند. مقوا پشت طوسی نوعی کاغذ ضخیم، سبک و بازیافتی است که به نسبت کاغذ های دیگر به راحتی با دستگاه چاک زن تا شده و میتواند برای تولید انواع جعبه و کارتن بسته بندی کالاهای مختلف، استفاده در فعالیت های هنری، به کارگیری در پروژه‌های نقشه کشی، ساخت کارت ویزیت، جلد کتاب و غیره بکار گرفته شود.

طرفداران مواد بازیافتی اولین گروهی بودند که از اختراع مقوای پشت طوسی استقبال کردند، متریال اصلی این مقوا کاغذ باطله، مقوا، مجله، روزنامه و کتاب است که توسط ماشین آلات روز دنیا در صنعت کارتن سازی به صورت خمیر کاغذ در آمده و سپس در کارخانه کارتن سازی به جعبه هایی همچون: دو درب دارویی، زیره رویه، کیبوردی، پنجره‌ای طلق دار تبدیل میشود. اما این مقوا به دلیل 100% بازیافتی بودن در رده مقواهای غیر بهداشتی قرار گرفته و به همین دلیل برای بسته بندی کالاهای غذایی، بهداشتی و دارویی از مقوای پشت طوسی به هیچ عنوان استفاده نمی‌شود.

تفاوت مقوا پشت طوسی و ایندربرد

نمیتوان به طور قطع مشخص کرد، کدام یکی از این دو مقوا برای استفاده شدن در خط تولید کارخانجات کارتن سازی‌ بهتر اند یا کسب و کار‌هایی که به دنبال راه حلی برای ورود به بازار هدف یا گسترش برندینگ هستند باید استفاده از کدام مقوا را برای سفارش بسته بندی محصولات خود در اولویت قرار دهند. زیرا هر کدام از مقوا پشت طوسی و ایندربرد در جای خود و در شرایط متناسب با خود می‌توانند بهترین باشند.

اما از آنجایی که مصرف کاغذ‌های 100 درصد خالص و بدون مواد بازیافتی، طی چهار سال گذشته نزدیک به 40 درصد رشد کرده و باعث تخریب جنگلهای زیادی شده است، بنابراین، فقط در شرایط به خصوصی مثلا تولید بسته بندی برای محصولات غذایی و بهداشتی استفاده از مقوای ایندربرد یا دو رو سفید توصیه می‌شود، در غیر این صورت بهتر است همیشه مقوای پشت طوسی را اولویت خود قرار دهید.

کیفیت مقوا پشت طوسی

قطعاً تا کنون متوجه شده اید که مقوا پشت طوسی چه پرونده‌ی پیچیده اما با دید و توجه مثبتی از سوی کسب و کار‌های مختلف در صنعت بسته بندی دارد. این نوع مقوا از لحاظ درجه بندی کیفیت، به دو درجه یک رو طوسی – یک رو سفیدِ با کیفیت و یک رو طوسیِ با کیفیت، اما یک رو سفیدِ بی کیفیت به دلیل نداشتن ماده شیمیایی سولفات در متریال اولیه اش تقسیم بندی میشود.

به علاوه، عدد گرماژ نیز بسیار بر کیفیت مقوای پشت طوسی تاثیر گذار است، به طوری که هرچه گرماژ مقوا بیشتر باشد، میزان ضخامت مقوا نیز افزایش می‌یابد. رایج ترین گرماژ این کاغذ در بازار 180 گرم، 220 گرم، 300 گرم و 400 گرم است که بر اساس وزن کالا و اندازه آن انتخاب میشود.

مقوا پشت طوسی

 همچنین، مقوای پشت طوسی قابلیت چاپ پذیری بسیار بالایی نیز دارد، به طوری که به راحتی میتوانید بر روی سمت سفید آن که سطح کاملاً صاف و یکدستی است از هر گونه تکنیک چاپی از افست گرفته تا فلکسو استفاده نمایید. سمت سفید مقوای پشت طوسی تا 12 رنگ هم قابلیت جلوه گری دارد.

برند های پر مصرف مقوا پشت طوسی در بازار

طی چندین سال گذشته، کارتن سازی تهران، کرج، مشهد، تبریز و غیره مقوا پشت طوسی مورد نیاز خود را از کشور‌های چین و هند، اندونزی و کره جنوبی با برند‌های اسبی، هانسول، اژدها، ببری، پاندا و کریشنا وارد ایران می‌کردند، اما وقتی سرانه مصرف مقوای یک رو سفید در کشور بالا رفت و جعبه سازی ها مجبور بودند سالانه حدود 70 میلیون دلار ارز برای وارد کردن مقوا پشت طوسی هزینه کنند، تولید کنندگان داخلی به فکر افتادند تا با خرید دستگاه‌های مخصوص و پیشرفته‌ تولید مقوای پشت طوسی را نیز مدیریت کرده و افزایش دادند.

جمع بندی

در این نوشتار سعی کردیم تا با ورق زدن اطلاعات مقوا پشت طوسی، شما را با این مقوا مستحکم که توانسته قدرت خود را در صنعت بسته بندی تولید جعبه‌های مقوایی، هارد باکس ، کارتن لمینتی و صنعت لوازم تحریر کشور ثابت کند، آشنا نماییم. اگر تولید کننده یا کسب و کاری دارید که میخواهید برای ساخت بسته بندی برای محصول خود از بین مقوای پشت طوسی و ایندربرد یکی را انتخاب کنید، میتوانید با کارشناسان کارتن پک تماس گرفته و بعد از دریافت مشاوره ایده‌های ذهن خود را مرتب نمایید و آماده سفارش کامل یک بسته بندی منحصر به فرد بر اساس پارامتر‌های متراژ، گرماژ، تیراژ ترکیبات، شیوه چاپ و غیره شوید.

2.3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *