مقوای ایندربرد چیست؟ چه برندها و کاربردهایی دارد؟

مقوا ایندربرد

مقوای ایندربرد (دو رو سفید) چیست؟ در صنعت بسته بندی، برای تولید چه نوع جعبه هایی از این مقوا استفاده می‌شود؟ برند‌های معروف مقوا ایندربرد در ایران کدام اند؟ استفاده از این مقوا چه معایبی دارد؟ از مقوای دو رو سفید در چه صنایعی بیشتر استفاده میشود؟ آیا میتوان روی این مقوا عملیات چاپ انجام داد؟ ایندربرد چه تفاوتی با مقوای پشت طوسی دارد؟ برای آشنایی کامل با مقوای ایندبرد و رسیدن به پاسخ سولات قبل، با ما تا انتها همراه باشید.

تعریف کلی مقوای ایندربرد

هر کجا حرف از بسته بندی مواد غذایی، بهداشتی، آرایشی و از این قبیل میشود، اولین پیشنهادی که در خصوص بسته بندی آنها میشود، استفاده از مقوای بهداشتی است. شاید برایتان سوال باشد که چرا نام مقوای ایندربرد، این قدر به منظور بسته بندی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی بولد (پررنگ) شده است؟

مقوای ایندربرد (پشت سفید) که معادل لاتین آن Ivory board paper میشود، به علت ویژگی هایی که دارد، سبب شده تا به این اندازه تولید کنندگان و سفارش دهندگان جعبه مقوایی علاقه مند به تهیه آن شوند. اولا که هیچ گونه مواد بازیافتی در روند تولید این مقوا به کار نرفته تا تولید کنندگان مواد بهداشتی و خوراکی را بابت بسته بندی محصولاتشان نگران نماید، دوما ظاهر زیبا، تمیز و سفید داشته که تمام این ها گویای این موضوع بوده که میتوان از این مقوا برای مواد غذایی و بهداشتی بهره برد.

از همه مهم تر مقوا ایندربرد تاییده سازمان بهداشت را دریافت نموده و همین موضوع سبب شده تا به عنوان مقوای بهداشتی خطاب شود.

از چه ساخته شده است؟

مقوای ایندربرد 100 درصد از خمیر درخت (ترکیبی از چوب، الیاف گیاهی و..) ساخته شده و به دلیل رنگ سفید خود و القای هر دو حس جلوه گری بهتر و بهداشتی بودن، بر دیگر مقواهای موجود در حوزه های مختلف صنعتی و غیر صنعتی مقدم‌تر است و به طور وسیع در صنعت بسته بندی ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

علاوه بر جلوه گری و بهداشتی بودن یک مقوا، استحکام و انعطاف پذیری آن نیز اهمیت زیادی دارد که با توجه به گرماژ برآورد میشود. از همین رو در بازار دو نوع مختلف از مقوای ایندربرد موجود است: نوع اول این مقوا که حدود 210 تا 400 gsm است به دلیل داشتن یک طرف براق و سمت دیگر زبر که بافت آن قابل لمس میباشد، از آن بعنوان ماده اولیه ساخت انواع جعبه های بسته بندی در کارخانجات کارتن سازی استفاده میشود. نوع دوم: این نوع مقوا نیز دارای یک رو سفید براق است اما سمت دیگر آن کمی سخت با رنگ زردی که نزدیک به رنگ کاغذ کرافت است تولید میشود، معمولاً گرماژ مقوا آن حدود 230 تا 500 است و قابل بازیافت و بسیار انعطاف پذیر‌تر از مقوا ایندربرد نوع اول است.

موارد استفاده مقوا ایندربرد

آیا میتوان روی این کاغذ عملیات چاپ انجام داد؟ به دلیل حالت مستحکم و استخوانی مقوای ایندربرد باعث شده تا این مقوا در برابر تاخوردگی و شکنندگی اسقامت کافی نشان داده و از آن برای تولید انواع بسته بندی‌هایی که در زیر لیست کرده‌ایم، استفاده شود.

  • جعبه انواع دارو و تجهیزات پزشکی
  • جعبه دخانیات
  • جعبه لوازم آرایشی و بهداشتی
  • جعبه عطر
  • ظروف فست فود؛ برگر و ساندویچ
  • جعبه کیک شیرینی
  • جعبه چای، قهوه و دمنوش
  • جعبه کفش
  • جعبه خمیر دندان

یکی دیگر از موارد استفاده مقوا ایندربرد که کمتر دیده شده، استفاده آن در صنعت هنر و صنایع دستی است. ضخامت، بافت سخت و جلوه گری صد در صدی آن باعث شده تا برای کارهای هنری به خصوص ساخت کاغذ نقاشی یک انتخاب ایده آل باشد، زیرا میتواند به راحتی رنگ‌های مختلف را زنده‌ و منحصر به فرد‌تر نشان دهد.

مقوا ایندربرد در جعبه مقوایی

مقوای ایندربرد ضخیم‌تر و با کیفیت‌تر از مقواهای دیگری اعم از مقوای پشت طوسی، اشتنباخ، فابریانو و گلاسه است، به همین دلیل توانایی چاپ پذیری آن در بالا ترین سطح ممکن با تکنیک چاپ افست است و می‌تواند تمامی رنگ‌ها و زیبایی‌های ریزِ نقش و نگاره های مختلف را نشان دهد.

قیمت و خرید مقوا ایندربرد

مانند انواع کاغذ ها، مقوا ایندربرد نیز دارای انواع برند‌های مختلفی از جمله: هانسول، ببری، پاندا و اسبی است که هرکدام به صورت وارداتی به کشور وارد شده و برای خرید مقرون به صرفه آنها، همیشه پیشنهاد می‌شود تا به صورت عمده و رول شده خریدتان را در کارخانه‌های وارد کننده این مقوا در اندازه های دلخواه خود ثبت سفارش نمایید.

تفاوت ایندربرد و پشت طوسی

تفاوت مقوا ایندبرد با پشت طوسی

مقوای ایندربرد از آنجایی که از مواد درجه یک بهداشتی تشکل شده، از آن میتوان برای تولید انواع بسته بندی‌هایی که مستقیم با سلامت انسان در تماس اند، استفاده کرد. اما مقوای پشت طوسی از مواد بازیافتی تولید می‌شود و از سوی سازمان بهداشت استفاده از آن در تولید جعبه بسته بندی برای مواد غذایی و دارویی غیر مجاز است.

بافت مقوا ایندربرد نیز متراکم‌تر یا به بیان ساده روان‌تر از مقوای پشت طوسی است، بنابراین عملیات چاپ روی ایندربرد بهتر قابل انجام است به طوری که جوهر روی آن تمیز و بدون مشکل جلوه گری می‌کند.

کلام آخر

در این نوشتار سعی کردیم تا از جنبه‌های متفاوتی به مقوای ایندربرد و ویژگی‌های آن نگاه کنیم. اگر تولید کننده لوازم آرایشی، بهداشتی و مواد غذایی هستید، میتوانید با کارشناسان کارتن پک از قسمت تماس با ما یا دیگر برنامه‌های پیام رسان، ارتباط بگیرید و بعد از دریافت راهنمایی‌های لازم، پیرو ایده‌هایتان یک جعبه بسته بندی با کیفیت، جذاب و منحصر به فرد با مقوای ایندربرد سفارش دهید.

3.3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *