صادرات کالا از ایران و ترکیه با چه بسته بندی انجام میشود؟ موضوعی ایست که به نقل از آمارهای اعلام شده در خصوص ضعف ایران در صادرات کالا بسیار کمک کننده است. بررسی های اتاق تهران نشان میدهد بدون احتساب نفت و محصولات مربوط به آن، صادرات ایران حدوداً ۳۳ میلیارد دلار و صادرات ترکیه حدود ۲۲۲ میلیارد دلار است. اتاق تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی آمارهای صادرات منتشر شده از سوی ایران و ترکیه و مقایسه میان این دو آمارها پرداخته است.
در این گزارش وضعیت کالا های صادراتی دو کشور در ۲۱ گروه مختلف مورد بررسی قرار گرفته و با توجه به بالا بودن میزان صادرات کلی اقتصاد ترکیه، در بسیاری از گروهها نیز میزان صادرات این کشور از ایران بسیار بیشتر است.
در بررسیها مشخص میشود که صادرات ایران در ۵ گروه کالایی بیشتر از ترکیه بوده است. قهوه و چای، محصولات شیمیایی آلی، کودهای کشاورزی، سرب و روی و همچنین مصنوعات آنها، ۵ گروه کالایی هستند که در چهارچوب آنها، ایران بیش از ترکیه صادرات داشته است. بررسی وضعیت نشان میدهد که ایران در حوزههایی مانند صادرات فلزات معمولی و مصنوعات و مواد پلاستیکی نیز توانسته با ترکیه رقابت خوبی داشته باشد اما در برخی حوزهها فاصله زیاد است.
خودرو و قطعات یدکی
در گروه مربوط به خودرو ، قطعات و لوازم یدکی آن ترکیه حدوداً ۲۶ میلیارد دلار صادرات داشته، اما این عدد برای ایران تنها ۱۵۵ میلیون دلار بوده است. البته ترکیه در همین مدت در حوزه خودرو بیش از ۱۷ میلیارد دلار نیز واردات داشته که در رابطه با ایران این عدد بسیار کوچکتر است.
پوشاک
در حوزه پوشاک نیز از سالهای قبل نقطه قوت اقتصاد ترکیه به حساب میآید، صادراتی ۳۴ میلیارد دلاری به ثبت رسیده، در حالی که این عدد برای ایران تنها ۶۷۳ میلیون دلار است.
آمارها نشان میدهد که در بعضی حوزهها که ایران ظرفیت قابل توجهی دارد نیز از تمام توان کشور استفاده نشده است. برای مثال در حوزه صنایع دارویی، صادرات ایران ۱۰۴ میلیون دلار بوده اما ترکیه توانسته حدوداً ۱.۷ میلیارد دلار صادرات داشته باشد.
محصولات کشاورزی
در حوزه محصولات کشاورزی نیز ایران ۵.۲ میلیارد دلار و ترکیه ۲۵ میلیارد دلار صادرات داشته است. البته در این گزارش به وضعیت صادرات نفت و گاز ایران به عنوان یکی از اصلیترین بخشهای اقتصادی ایران پرداخته نشده است. در نهایت بدون احتساب نفت و محصولات مربوط به آن، صادرات ایران حدود ۳۳ میلیارد دلار و صادرات ترکیه حدود ۲۲ میلیارد دلار برآورد شده است.
کلام پایانی
اگر بخواهیم عمیقتر به علل این وضعیت بپردازیم دو گزینه بسیار مهم در این اختلاف وجود دارد؛ اولی کیفیت و دومی شیوه بسته بندی کالا است. این دو موضوع مکمل هم هستند این بدین معنی ایست اگر کیفیت مطلوبی در کالا وجود داشته باشد و بستهبندی خوبی برای آن در نظر گرفته نشده باشد و بالعکس، فروش و صادرات کالا، موفقیت چشمگیری نخواهد داشت.
خیلی سریع و راحت میتوان گفت امروز ترکیه در بستهبندی بسیار پیشرو تر از ایران است و در این زمینه توجه ویژه ای را در دستور کار دارند. از این رو برای غلبه به این موضوع باید در کنار کیفیت به اهمیت نوع و شیوه بسته بندی نگاه عمیقی گردد.
کارخانه کارتن سازی کارتن پک یکی از بهترین کارتن سازیهای استان تهران و البرز کرج می باشد. این شرکت با پرورش نیرو کار ماهر و به کارگیری دستگاه های کارتن سازی ، چاپ و بسته بندی روز دنیا، توانسته موفقیت چشم گیری در این زمینه داشته باشد. میتوانید از لینک نمونه کار جعبه و کارتن بسته بندی ، بعضی از عکس های تولیدات گذشته این شرکت را مشاهده کنید.